Bijna 2020, tijd voor een kritische blik op je investeringsplannen (vóór de 31e)
Wil je investeren in 2020? Hou dan rekening met de nieuwe regels voor afschrijvingen en aftrekbaarheid. Je hebt nog een paar weken om je...
Contant betalen wordt steeds minder vanzelfsprekend. Bankkaarten zijn er natuurlijk al een hele tijd en nu komen er ook steeds meer innoverende alternatieven, dankzij de digitale technologieën. We halen steeds vaker onze contactloze bankkaart, smartphone of smartwatch tevoorschijn om in winkels te betalen. Het zijn de RFID- en NFC-chips of de QR-codes die het mogelijk maken dat je in een winkel alleen maar in de buurt van de betaalterminal moet komen om te betalen. Of denk aan de mobiele apps die nu dienst doen als echte virtuele portefeuilles … Tap-and-pay heet zoiets in het Engels.
Contactless kan voorlopig nog maar bescheiden cijfers voorleggen: bij nauwelijks 4% van de elektronische betalingen wordt er geen pincode ingevoerd (cijfers van 2018). Europa heeft weliswaar voorsprong op de Verenigde Staten, maar ondanks de gestage jaarlijkse groei kan België alleen maar jaloers zijn op het succes van contactloos betalen bij onze noorderburen. Waarom aarzelen de consumenten nog? Uit gewoonte en omwille van de veiligheid. En dat geldt zowel voor de klanten als de handelaars … Maar er is vooruitgang: de nieuwe generaties staan open voor alles wat digitaal is en er komen steeds meer contactloze betaalterminals. Veiligheid is natuurlijk cruciaal, maar de huidige technologieën halen een uitstekend beschermingsniveau. Nu nog iedereen ervan overtuigen dat contactloos betalen voordelen biedt …
Uit een enquête van Febelfin blijkt dat 41,5% van de consumenten in winkels liever een plastic kaartje voor de dag haalt dan cash. Ze vinden digitaal betalen dus aantrekkelijk. Maar waarom zouden ze op contactloos overschakelen? Omdat dat nog gemakkelijker en sneller gaat. Je houdt even je “contactloze” bankkaart of smartphone tegen de terminal en … klaar! Digitaal betalen biedt op zich al voordelen - geen munten nodig, minder kans op diefstal enz. - en contactloos maakt het nog efficiënter. Bij een betaling van meer dan 25 euro en bij verscheidene opeenvolgende betalingen van in totaal 50 euro moet de consument wel zijn pincode invoeren. Voor je klanten zijn de voordelen dus duidelijk. En voor jou?
Onthou dit cijfer: 8% van de consumenten ziet af van een aankoop, omdat ze niet voldoende geld op zak hebben. Laat je die potentiële kopers zomaar weggaan? Contactloos biedt je nog andere voordelen:
Cash geld moet zich stilaan zorgen beginnen te maken …
… want contactloos betalen is traag maar zeker in opmars.
Pluspunten voor je klanten: gemakkelijk, snel en veilig!
Je voordelen als handelaar …
Deze publicatie bevat algemene informatie en vormt geen persoonlijk advies. Deze informatie kan veranderen of onderworpen zijn aan specifieke regels of interpretaties, afhankelijk van de situatie. Beobank is niet verantwoordelijk voor de juistheid, de volledigheid en de bijgewerkte versie van de informatie uit de genoemde bronnen.