Investeringskrediet
-
Financiering van investeringen met een professioneel doel
-
Op middellange of lange termijn
-
Vast bedrag (vanaf 25.000€) voor een bepaalde periode
Wat is een investeringskrediet?
Een investeringskrediet is een krediet op middellange of lange termijn om beroepsinvesteringen te financieren. Of het nu gaat om de start of de uitbreiding van uw beroepsactiviteit, de aankoop van onroerende of roerende goederen, de participatie in een vennootschap of de overname van een handelszaak.
Waarom kiezen voor het investeringskrediet?
-
U kunt investeren in de groei van uw onderneming
Ondernemers kiezen voor het investeringskrediet voor de financiering van lange termijn investeringen zoals de aankoop van vastgoed, bedrijfsinrichting en -materieel. Maar ook voor de overname van een handelszaak, een bedrijfsparticipatie, … Kortom, voor elk professioneel doel.
-
U hoeft uw cash reserve niet aan te spreken
-
Op middellange of lange termijn
Afhankelijk van het doel van de lening en de economische levensduur van de activa die u wenst te financieren
-
Verschillende terugbetalingsformules
U kunt kiezen tussen vaste en degressieve maandaflossingen. Of u kunt er voor kiezen om maandelijks de intresten af te lossen en het kapitaal op vervaldag.
-
Een rentevoet op maat
Vast of variabel
Hoe terugbetalen?
U kiest
Vast bedrag (kapitaal en intresten)
Vast bedrag voor kapitaal en variabel bedrag voor intresten
Intresten worden maandelijks terugbetaald, het kapitaal op de eindvervaldag
Hebt u vragen omtrent lenen voor een investering?
Infofiche investeringskrediet
Dit kan u interesseren
Een investeringskrediet aanvragen én krijgen: zo doet u dat
Welke financiering voor uw bedrijfsvoertuig?
Herkent u deze 5 signalen? Tijd om van bank te veranderen!
Meer inlichtingen over de steunmiddelen van de overheid vindt u op www.financieringvanondernemingen.be/nl/wetgeving en www.financieringvanondernemingen.be/nl/steun-en-waarborgen. Beobank is niet aansprakelijk voor de inhoud van die sites.
In het kader van de analyse van het kredietdossier vraagt de bank aan de kredietnemer, en desgevallend aan de persoon die een persoonlijke zekerheid stelt, alle relevant geachte informatie om de haalbaarheid van het betrokken project, hun financiële positie, hun terugbetalingscapaciteit en hun lopende financiële verbintenissen te beoordelen. Het spreekt voor zich dat de meegedeelde informatie juist en volledig moet zijn, zoals er ook een zorg- en informatieplicht van de bank tegenover de kredietnemer geldt.
Bij onenigheid met de bank kan de klant zich wenden tot de "Ombudsman in financiële geschillen" www.ombudsfin.be, mail: ombudsman@ombudsfin.be