Anders samen gaan leven? Ontdek cohousing
Cohousing is een vorm van samenwonen waarbij gezinnen en personen bepaalde woonruimtes, maar ook waarden en projecten delen.
...
Vrijwel niets verloopt dit jaar zoals gewoonlijk. Ook Batibouw heeft zijn oorspronkelijke plannen moeten herzien. De editie 2020 kon nog net doorgaan, maar dit jaar vindt de bouw- en renovatiebeurs niet plaats op de Heizel zoals gewoonlijk. Er komt wel een virtuele, uitsluitend online te bezoeken editie. Daarmee doet Batibouw het beter dan het Autosalon dat dit jaar verstek gaf.
Surf naar de officiële website en alles ziet er op het eerste gezicht normaal uit. De beurs loopt van 27 februari tot 7 maart, van 10 tot 19 u, met een nocturne tot 21 u op donderdag 4 maart. Maar … waar koopt u tickets? Waar parkeert u? Deze info ontbreekt, omdat Batibouw volledig online verloopt en gratis is. Toch is er interactie tussen bezoekers en exposanten mogelijk op een webplatform. De eerste virtuele Batibouw-beurs mikt op 150.000 bezoekers en 200 exposanten. Nadat de beurs is dichtgegaan, op 7 maart, blijft alle door de exposanten gedeelde informatie nog beschikbaar tot het einde van de maand.
Batibouw wil u op de virtuele beurs helemaal hetzelfde gevoel geven als op de fysieke edities. In enkele minuten creëert u een profiel op uw pc, tablet of smartphone en daarna kunt u “rondwandelen” van rubriek tot rubriek en klikken op de exposanten die u interesseren. Zij verwelkomen u in zekere zin op hun stand, waar u hun producten keurt aan de hand van foto’s en/of video’s. Hebt u meer informatie nodig? Krijgt u graag uitvoerige antwoorden op uw vragen? De merkenvertegenwoordigers zitten klaar! Stel uw vragen online, net alsof u op de stand aan hun bureau zit of met hen de kwaliteit van een tentoongesteld raam, rolluik of domoticasysteem bespreekt.
De editie 2021 van de renovatie- en bouwbeurs is opgebouwd rond drie thema’s. Het eerste, “flexibele woonvormen”, gaat over bouwen en renoveren met de toekomst in het achterhoofd (hoe zal de gezins- en beroepssituatie evolueren?). Ook “digitalisering” staat centraal, met aandacht voor 3D-printers, apps die alle betrokkenen bij een bouwproject laten communiceren en het groeiende belang van technologie in de sector. En ten slotte: “water, het vloeibare goud”! Wat kunnen wij doen om zuiniger om te gaan met dit kostbare element?
Deze publicatie bevat algemene informatie en vormt geen persoonlijk advies. Deze informatie kan veranderen of onderworpen zijn aan specifieke regels of interpretaties, afhankelijk van de situatie. Beobank is niet verantwoordelijk voor de juistheid, de volledigheid en de bijgewerkte versie van de informatie uit de genoemde bronnen.