Welke verzekeringsformule past het best bij uw voertuig?
Welke formules kiest u het best? Welke dekkingen bestaan er? En moet u een aanhangwagen of caravan apart laten verzekeren? Ontdek het in dit artikel.
Onze mobiliteit evolueert snel en er zijn steeds meer opties om ons te verplaatsen. Of u nu de voorkeur geeft aan een hybride of elektrische wagen, een step of een e-bike, Beobank helpt u met kredietoplossingen op maat voor de aankoop van een nieuwe of tweedehandswagen of een tweewieler die beantwoordt aan al uw behoeften.
Twijfelt u tussen een verbrandingsmotor of een elektrische wagen? Tussen een e-bike of een tweedehandswagen? Om u te helpen de juiste keuze te maken, zetten we de voor- en nadelen even op een rij.
Elektrische wagens worden beschouwd als de toekomst van de automobielsector en zijn perfect geschikt voor milieubewuste bestuurders met aandacht voor hun budget op lange termijn. Ze onderscheiden zich door:
Het grootste nadeel blijft de autonomie. Hoewel de technologie de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd is, halen maar weinig elektrische auto’s meer dan 500 km zonder herlaadbeurt. Deze afstand is (nog) korter in de winter, wanneer u bijvoorbeeld de verwarming gebruikt.
Als die autonomie niet volstaat voor uw mobiliteitsbehoeften, of als u nog niet helemaal klaar bent voor een volledig elektrische wagen, zijn hybride modellen een ideaal alternatief. Hybride wagens combineren een verbrandingsmotor (vaak benzine), die voldoende autonomie garandeert voor lange ritten, met een elektrische motor, die perfect is voor verplaatsingen in de stad of de startfase. Door te kiezen voor een oplaadbare hybride (PHEV) kunt u zelfs maximaal elektrisch rijden zonder verlies van autonomie.
Een nieuwe elektrische of hybride auto is nog steeds duurder in aankoop dan een auto met verbrandingsmotor. Om de aankoop van uw voertuig te financieren, biedt Beobank de Eco-autolening met een voordelige intrestvoet.
Ondanks de opmars van elektrische en hybride voertuigen vertegenwoordigen auto’s met een verbrandingsmotor nog steeds een belangrijk aandeel van de automarkt. Hoewel het belang van dieselmotoren die vroeger de markt overheersten nu daalt uit milieubekommernissen en de beperkingen die gelden in bepaalde steden, worden benzinewagens populairder door hun belangrijke voordelen. Daartoe behoren de betaalbaardere aankoopprijs, verbeterde en zuinigere motoren en flexibel gebruik voor elk type verplaatsing.
Bent u op zoek naar een financiering voor uw nieuwe wagen? De Autolening Nieuwe Wagen van Beobank combineert een aantrekkelijk tarief met de mogelijkheid om tot 120% van de aankoopprijs te lenen, met inbegrip van de verzekering en de inschrijvingstaks. Maak gerust een online simulatie van uw autolening.
Kiezen voor een tweedehandswagen is een voordelige en praktische oplossing, zeker als u op zoek bent naar een betrouwbaar alternatief voor uw verplaatsingen zonder de kostprijs van een nieuw model te moeten ophoesten. Tweedehandswagens zijn ideaal voor jonge bestuurders of mensen die hun mobiliteitsbudget willen beperken. Bovendien vindt u tegenwoordig ook tweedehands elektrische of hybride voertuigen als u milieuvriendelijker wilt rijden.
Met de Lening Tweedehandswagen van Beobank kunt u de aankoop van uw tweedehandswagen financieren en tegelijkertijd uw uitgaven onder controle houden.
Elektrische fietsen en e-steps zijn een praktische, handige optie voor stadsbewoners en mensen die zich gemakkelijk willen verplaatsen. E-steps zijn ideaal voor korte ritjes door de stad en worden gedekt door uw familiale verzekering. De wetgeving is de laatste jaren weliswaar verstrengd wegens bepaalde risico’s: zo werd de minimumleeftijd van 16 jaar ingevoerd. Ook is het verboden op de stoep te rijden en mogen de steps niet sneller dan 25 km/u halen.
Elektrische fietsen worden almaar populairder, zowel in de stad als daarbuiten, zowel voor dagelijkse verplaatsingen als voor uitstapjes. Hun populariteit heeft te maken met:
Er bestaan verschillende soorten elektrische fietsen. Zo zijn er de ‘klassieke’ elektrisch ondersteunde fietsen die niet sneller dan 25 km/u kunnen rijden en een maximaal vermogen hebben van 250 watt. Dit type elektrische fiets mag door iedereen gebruikt worden, ook door kinderen. Er is geen specifieke verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid vereist: deze fietsen worden in feite gedekt door uw familiale verzekering – als u die heeft.
Speed pedelecs (die snelheden tot 45 km/u kunnen halen en een maximaal vermogen van 4.000 watt hebben) worden daarentegen gelijkgesteld met bromfietsen. Om ermee te rijden moet de gebruiker minstens 16 jaar zijn en beschikken over een rijbewijs, registratie en een BA-verzekering.
Of u nu kiest voor een step of een elektrische fiets, dankzij de Beobank Fietslening worden deze duurzame vervoermiddelen betaalbaarder: u kunt immers rekenen op een interessant tarief en de mogelijkheid om tot 120% van de aankoopprijs te financieren (met inbegrip van de veiligheidsaccessoires en de verzekering).
Elektrische scooters en motorfietsen zijn steeds beter ingeburgerd voor verplaatsingen in steden en verstedelijkte gebieden. Ze zijn bijzonder praktisch, wat ze aantrekkelijk maakt voor mensen die files willen vermijden en tegelijkertijd hun reiskosten willen beperken.
Met een Nieuwe Motorlening kunt u bovendien rekenen op een financiering die afgestemd is op dit vervoermiddel. En als u het milieu zo min mogelijk wilt belasten door voor een elektrische versie te kiezen, biedt de Elektrische Motor- en Scooterlening een nog interessantere intrestvoet.
LET OP: GELD LENEN KOST OOK GELD
Lening op afbetaling onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier en wederzijds akkoord.
De Beobank Autoverzekering, Beobank Motorverzekering en Beobank Bromfietsverzekering worden afgesloten bij ACM Belgium NV, een verzekeringsmaatschappij ingeschreven onder het nummer 0964 - RPM Brussel 0428.438.211, en gecommercialiseerd onder de handelsnaam ACM Insurance. Maatschappelijke zetel: Koning Albert II-laan 2, 1000 Brussel - IBAN BE43 3101 9596 0601 - BIC BBRUBEBB. Raadpleeg het informatiedocument en de algemene voorwaarden per verzekering op www.beobank.be om kennis te nemen van de uitzonderingen, beperkingen, franchises en voorwaarden alvorens de verzekering te onderschrijven.
Deze publicatie bevat algemene informatie en vormt geen persoonlijk advies. Deze informatie kan veranderen of onderworpen zijn aan specifieke regels of interpretaties, afhankelijk van de situatie. Beobank is niet verantwoordelijk voor de juistheid, de volledigheid en de bijgewerkte versie van de informatie uit de genoemde bronnen.